Kategorier
Løp Tester Uncategorized

Ida tester Garmin Forerunner 235

En dag i juli kom Ole-Christian inn døra og ropte entusiastisk:

«Kom og se hva jeg har med til deg! Milsluker’n vil at du skal teste den nye pulsklokka til Garmin!»

Jeg så forferdet på han og utbrøt: «Hvorfor det?»

 

Her er saken: Jeg har aldri hatt lyst på pulsklokke. Jeg har aldri hatt behov for en pulsklokke. Den eneste erfaringen jeg har med puls er fra jobben min som sykepleier. Vi er ganske opptatt av røde soner vi også, men absolutt ikke i samme forstand som på trening. En gang spurte jeg Ole-Christian om det ikke fantes en klokke som bare målte hvor langt jeg løp og hvor lang tid jeg hadde brukt. Nei, da måtte jeg ta en som også målte puls og alt det andre. Da kunne det være det samme sa jeg.

Men så lå den lille firkanta esken foran meg da. Inni var det en sort klokke med turkis reim. Med en flott overskrift: Garmin Forerunner 235. Jeg må jo innrømme at jeg syns den så himla fresh ut.

Ole-Christian klødde i fingrene og ville helst sette igang med en gang, men jeg dyttet han vekk og forklarte at jeg måtte tross alt sette den opp selv hvis jeg noensinne skulle lære meg dette.

Etter et par timer med installeringer av app, programvare, fikling med innstillinger og ladekabler, hadde jeg plutselig en helt ny sympati med svigermor som ifjor gikk fra en eldre Nokia-modell til ny iPhone. For henne var ord som «app», «bluetooth» og «USB» fremmedord. Det er litt det samme i pulsklokke-verden. Det eksisterer allerede et veletablert vokabulært univers, som produsentene tar for gitt at du forstår. Jeg var glad jeg hadde en hjemme som allerede snakket språket. Har du ikke det, er jeg sikkert på at Milsluker’n gladelig hjelper til.

Når det er sagt, så er selve klokken svært enkel i bruk. Ta den på armen og du er i gang, lett som en plett. Jeg synes knappene og hva de fører til er veldig logiske, noe som gjør klokken veldig brukervennlig, også for ei som aldri har gjort dette før. Selve designet syns jeg også er upåklagelig. Klokken er veldig lett, nett og skjermen er oversiktlig, og med farger! Jeg digger den turkise reimen, og jeg har brukt klokken like mye på fritiden som i aktivitet, bare fordi jeg syns den ser kul ut.

Det som er spesielt med denne pulsklokken er at du slipper å bruke pulsbelte. Klokken måler pulsen din via håndleddet i stedet. Jeg skal ikke gå inn på nøyaktighet på den målingen, men du kan lese testen til Ole-Christian av Garmin Forerunner 735XT, storebroren til klokken min. Der finner du diagrammer og hele pakka. For meg er den mer enn nøyaktig nok! Hvor fort pulsen min går fra topp til hvile, spiller virkelig ingen rolle for meg. Jeg må nok også ta en bit av det sure eplet, og innrømme at puls er ganske gøy når du trener! Selv for en som meg. Første gang jeg kom hjem fra joggetur og fortalte Ole-Christian at jeg hadde hatt 168 i snittpuls og 185 som maksmåling ble han fryktelig imponert. Han mente at det var et bevis for at jeg hadde tatt i skikkelig. For ei som aldri blir trodd på at jeg faktisk tar i alt jeg kan, selv når Ole-Christian mener det ikke er mulig fordi det går for sakte, så var det veldig hyggelig!

Mine favorittfunksjoner:

  • Batteritid:
    Denne varierer så klart ettersom hvor mye du bruker den, men jeg hadde fulladet klokke når jeg dro på ferie onsdag 6. juli og behøvde ikke å lade den før mandag 18. juli. 12 dager med null trening, men med aktiv bruk av skritt-telling og bluetooth-tilkobling til iphone’n min. Det syns jeg var veldig bra!
  • Smarttelefonvarsler:
    Jeg får sms’er, snap’er, facebook og telefonanrop på håndleddet og slipper å sjekke mobilskjermen konstant hvis jeg ser det lyser eller hører piping. Denne funksjonen er jeg blitt helt avhengig av, og screening-gamet mitt er sterkere enn noen gang.
  • Skritt-telling
    Dette er såklart old news for alle andre enn meg, men for meg er det en genial hverdagsaktivitets-måling. Du har et «aktivitetshjul» som du skal fylle opp, og klokken blir så glad når du fullfører.
  • «Konstant» puls-måling. Når du har måling på håndleddet i stedet for å putte på et belte, har du muligheten til å se snittpuls for siste 7 dager. I tillegg har app’n en søvnmåling som jeg syns var veldig interessant. I motsetning til søvnprogrammer på smarttelefonen din er dette helt trygt og brannsikkert.
  • Musikk-styring
    Virkelig en genial funksjon! Jeg går lei av sanger når jeg trener, men å fikle med telefonen når du trener er jo ganske håpløst. På klokken kan du bytte sanger og sette på pause. Dessverre fungerer det kun på telefonens eget musikkprogram, f eks Apple Music, ikke på Tidal som jeg bruker mest.
  • Valgfri visning på skjermen når du trener
    Du bestemmer selv hva skjermen skal vise underveis, enten det er puls, distanse, snittfart osv. Ombestemmer du deg klikker du bare til neste bilde. Enkelt!

Minus:

  • I utforskningen min av mulighetene til klokken fant jeg en fantastisk funksjon! Ved å legge inn løperunden min på kart på nettsidene til Garmin kunne jeg legge inn innstillinger som hvor raskt jeg skulle løpe hver km, totaltid, osv. Ved å gjøre dette skulle jeg få beskjed på klokken om jeg lå godt an osv. Dessverre støttet ikke klokken min denne funksjonen likevel, for det må du ha en enda dyrere klokke. Med en prislapp på ca 3600 kr syns jeg faktisk at denne funksjonen burde vært inkludert.
  • Manglende profiler:
    Du kan velge løping, løping inne, sykling, sykling inne og annet. Du kan ikke legge til flere profiler, og kanskje kan man argumentere for at «annet» skal dekke det meste, men jeg savner faktisk flere profiler. Arrester meg dersom dette ikke er riktig, men hverken jeg eller Ole-Christian klarte å finne ut hvordan man gjør dette. På Forerunner 735XT kan man dette.

Konklusjon:

Pulsklokke er gøy! Er du som meg som tar en sporadisk joggetur en gang eller to i uken (hvis jeg er skikkelig flink!), så er det fortsatt gøy, og veldig nyttig. Over tid ble jeg vant til hva jeg pleide å ha i puls, snittpuls osv, og plutselig betød tallene noe i forhold til aktiviteten min. Det blir en motivasjon for å ta i litt ekstra, men også en trygghet de gangene jeg har våget meg ut på lengre turer. Jeg har fått en bedre forståelse for hva jeg tåler rett og slett.
Garmin Forerunner 235 har jeg totalt sett vært superfornøyd med. Et hverdags-verktøy som er enkelt i bruk, logisk og smart! Brukervennligheten er høy, hvertfall hos klokken. Jeg må innrømme at jeg knapt har brukt app og programvare, for meg holder historikk-funksjonen på selve klokken i massevis. Men mulighetene er uten tvil mange, så dersom du er teknikk-freak og elsker diagrammer kan du fråtse i så mangt. Jeg digger at jeg slipper å bruke pulsbelte og at klokken passer like godt til fritidsbruk, som til trening.

Ønsker du deg klokken selv, eller kanskje som julegave så finner du den her: Milslukern.no

garmin-235-side

5 svar til “Ida tester Garmin Forerunner 235”

Jeg er ute etter skrittelling og kaloriforbruk primært – topografisk kart og antall kilometer er også interessant – er dette klokken for meg?

Hadde denne selv før. Synes knappene var lette å komme borte i. Det er da greit å låse tastene ved å holde pil opp tasten inne og velge lås enheten.
Byttet til fenix 3 Hr da jeg ville ha flere funksjoner.

Ja, knappene er ganske følsomme, så kjekt å kunne låse hvis man skal ha den under jakken for eksempel. Takk for godt tips! 🙂

Hallo, har en sånn jeg å.
Er stort sett fornøyd.
Men minuser er :
-Kan ikke legge til flere aktiviteter.
-litt lett på knapper, kommer fort borti dem.

Hei!
Ja, helt enig, det var det jeg mente med at jeg savnet flere profiler.
Godt du er fornøyd ellers, det er jo jeg også. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.