Eltefritt. Gjør seg selv mens du er på løpetur.
1 kg hvetemel
6,5 dl vann
50 g gjær
2 ts salt
1/5 dl olivenolje
1 squash
Bland mel og salt i en bakebolle. Rør gjær ut i lunkent vann og rør dette inn i melet til en deig. Denne skal være godt klissete men ikke flytende. Ta en løpetur mens deigen hever i minst 40 minutter og max 2 timer.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Hell over oljen og vend deigen forsiktig inn i en liten langpanne med høye kanter (ca 40×40 cm) som er kledd med bakepapir. Deigein skal ikke eltes. Vær tvert Har du ikke dette, fordeler du deigen i to langpanner. Skjær squash i tynne skiver på langs. Bruk gjerne en ostehøvel. Press skivene litt ned i deigen og la brødet heve i 20 minutter.
Gi brødet et godt dryss med salt og oje og stek i ca 40 minutter til brødet er gyllent. Denne focachiaen gjør enhver lunsj, suppe eller salat til en fest.
Tips:
Skal du på langtur så bruker du mindre gjær i deigen. Langturer gir de aller mest smaksrike brødene. For en 6 timers tur holder det med 15 g gjær.
Erstatt gjerne squashen med andre gode råvarer. Prøv deg frem med det du liker slik som fennikel, spinat, nøtter, oster, oliven, pestoer eller bare salt og olje.