Kategorier
Blogg Kajakk Tester Tips Uncategorized

Kokatat StormCag-Langtidstest _Anbefales

«The Russian – Scandinavian Kayak Expedition» valgte Kokatat StormCag som sitt beste vinteroverlevelsesutstyr på sin tur som gikk fra Oslo 2 mars, rundt Sverige, langsmed Finland, gjennom Russland til den brått endte vest av Kinnarodden i Norge 24 juli.

Da vi planla denne turen var vi avhengige av å velge det utstyret som ville tåle den planlagte syv måneder og ca 6500 km lange turen. Det ville bli temperaturer ned mot -10 grader Celsius, og opptil + 30 grader. Generelt brukte vi det samme utstyret som vi har brukt i årevis, og som vi har vært svært fornøyd med. Nytt for denne turen var Kokatat StormCag, som vi hadde store forventninger til (https://www.milslukern.no/product.html/kokatat-storm-cag).

Kokatat StormCag innfridde langt over alle forventninger !

I den kaldeste perioden, mars, benyttet vi StormCag’en hver dag, utenpå redningsvest og tørrdrakt (Kokatat Expedition, se egen anbefaling). Dette sikret oss en behagelig kroppstemperatur i kajakken, men ikke minst når vi var på land i pauser. Det var aldri nødvendig å kle seg om til pausene. Disse hadde vi normalt to av på 30-45 minutter.

StormCag er laget i et vanntett stoff som ikke puster. Dette var helt uproblematisk. Ja den ble våt, men den ledet fuktigheten vekk fra tørrdrakten og beskyttet oss mot isende vinder. StormCage’en skapte et luftrom mellom seg og tørrdrakten, som var en vesentlig bidragsyter til å holde varmen (og moralen) oppe.

StormCag’en er sydd slik at den gir stor fleksibilitet og ikke hindrer kroppsbevegelser. Når vi ikke hadde den på oss, så hadde vi den alltid lett tilgjengelig. Hvis vi hadde behov for å ta den på oss mens vi var på sjøen, gikk dett helt greitt. Spruttrekkdelen er nok mest egnet når sjøen ikke er for tung. Tung sjø som slår ned på spruttrekket er den ikke egnet for.

Når vi sluttet å padle med StormCag, så hadde vi den som sagt alltid tilgjengelig. Den var veldig grei å benytte ifm pauser på land, for å holde kroppstemperaturen oppe, men også myggen unna.

Man kan lese mer om denne turen på «The Russian – Scandinavian Kayak Expedition» , https://therussian-scandinaviankayakexpedition.com/category/reports/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.